Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u 10 van de meest gestelde vragen:

1. Hoe lang zijn de levertijden van de bruidsschoenen?
Bij bestellingen uit de webshop houden we 3/4 dagen levertijd aan.

Voor het inverven van de schoenen rekenen we op 2 tot 3 weken.

2. Kan ik mijn gebruikte schoenen nadien nog laten inverven?
Ja dat kan, mits ze van inverfbaar materiaal zijn. (Rainbow, Rainbow Couture en Else'13). Ook schoenen van deze merken die niet bij de webshop van Palette zijn gekocht laten we graag voor u inkleuren! Ze kunnen maximaal 2x gekleurd worden, de eerste keer in de kleur naar keuze en de tweede keer alleen in zwart. (graag vuil verwijderen van de schoenen) De prijs voor het inkleuren is € 39, -

3. Mag ik meerdere paren bestellen en retourneren?
Ja dat mag zeker. Steeds vaker komt het voor dat bruiden 3 of meer paren bestellen. Let wel op dat bij het bestellen van meer dan 1 paar en het retour sturen van ALLE paren, er 10 euro administratiekosten gerekend gaan worden. Je ontvangt dan je bedrag terug minus die 10 euro!


4.Hoe kan ik mijn (gekleurde) schoenen schoonmaken?
Bij schoenen die ingekleurd zijn maar toch vlekjes hebben adviseren wij om ze nogmaals te laten kleuren (€ 39). De schoenen hebben de eigenschap om veel vocht op te nemen en dus ook nadat ze gekleurd zijn. Spuit uw schoenen, voordat u ze gaat dragen, in met een impregneermiddel wat voor textiel geschikt is.

Ongekleurde schoenen kan u reinigen met een zacht wasmiddel of een babyshampoo. Gebruik een zachte doek en wrijf niet te hard, laat de schoenen niet weken en maak ze wel helemaal nat. Schoenen die geïmpregneerd zijn kunnen minder goed nadien ingekleurd of gereinigd worden.


5. Kunnen andere schoenen of deze schoenen wit gekleurd worden?
Vaak krijgen we de vraag of we andere merken in kunnen kleuren. Helaas is dat (technisch) niet mogelijk. Deze merken zijn gemaakt om verf te absorberen. Bij andere merken zit er toch vaak wat synthetisch materiaal in de stof waardoor er vlekken ontstaan. Mocht er op uw schoenendoos staan dat ze 'dyeable' zijn en niet van de merken Rainbow, Rainbow couture of Else'13 zijn dan kunnen we ze voor 2x de normale verfprijs op uw eigen risico laten inkleuren. We kunnen nooit lichter of witter verven!

6. Hoe weet ik of ik de juiste kleur schoenen heb?
De meeste schoenen zijn off-white en passen heel mooi bij de meeste trouwjurken. Let op: wit satijn is echt heel erg wit en lijkt bij daglicht een beetje blauw/paars.

7. Hoe weet ik hoe hoog de hak moet zijn?
Vaak weet je zelf wel waar je makkelijk op loopt. Tot 5 of 6 cm sta je nog redelijk comfortabel. Draag je weinig hakken dan is dat ook niet aan te raden op je huwelijk. Je kan het wel oefenen! Let ook op de lengte van je man! Herenschoenen hebben ook een hak van minstens 2 cm.

8. Hoe lang moet ik de schoenen inlopen?
Eigenlijk merk je met het passen van de trouwjurk, als je een uurtje op je schoenen staat, nog wel waar je op moet letten. Het is wel handig om ze voor je huwelijk gewoon af en toe even aan te doen. Bedenk ook of je panty's gaat dragen op je trouwdag. Door de panty zal de schoen wat minder strak aanvoelen. Als je besluit om geen panty te dragen gebruik ze dan wel in het begin voor het inlopen het voelt minder strak.

9. Moet ik de schoenen een maat groter kopen?
In geen geval! Ze moeten goed passen en niet te ruim zijn. Kan je niet kiezen tussen 2 maten ga dan wel voor de grootste maat. Tegenwoordig hebben we heerlijke gel inlegzolen. Houd ook rekening met hoe lang je ze aan doet op je trouwdag en of het in een warm land is.

10. Wat moet ik doen bij verschillen maten voeten?
Je kan denken aan bruidsschoenen met bandjes. Ga uit van je grootste voet en werk met inlegzooltjes.